Cum stau cu timpul? Stiu?

Timpul, ce o fi el? De unde vine si unde se duce?

Timpul nu vine si nici nu pleaca, el este. Este ce am, eu si fiecare. El este odata cu mine, nu ma uit la el cum pleaca si nici nu il astept sa vina, el este pentru mine acum.

Anul acesta nou a adus pentru mine, personal, o foarte foarte mare nevoie. Aceea de a sti pe ce se duce timpul meu, stiu eu?

Stiu, sunt pasionata de ce fac, ma pierd facand, ma pierd scriind, spete pentru cursuri, imi place, as putea sa stau 30 de ore la laptop fara sa misc si scriind, inventand, gandindu-ma la cerinte si spete care sa ii duca pe oameni mai sus, mai pe inteles, mai clar.

Dar unde e timpul?

Timpul este, dar este in haos, iar haosul inseamna imprastiere si incapacitate de spune daca am sau nu timp. Cand lucrurile sunt buluc, ele acopera ce am, timpul meu. Am aceasta resursa, cu totii o avem. Dar stim cum o cheltuim?

Mi-am propus ordine, disciplina, organizare a haosului dupa reguli, proceduri de lucru, respectate de mine si atunci vad ca am timp, oricum aveam, dar nu il vedeam de scobitoarea din ochi. Iar mai intai observ ora de ora ce pun in timpul meu. Pun un curs, pun un meeting, pun cerinte care nu imi apartin, pun taskuri, pun bine, bun si pentru mine, pun si pentru casa, pun si pentru animalute?

Una dintre regulile din 2024 personale este ca ma iau in serios, ma cred ca am de lucru, am de facut aia si aia. Asta inseamna Nu-uri spuse si mie cand dau sa fac altceva, Nu-uri spuse si in jur cand este luat din timpul meu, Nu-uri spuse si mie cand incerc sa trisez, sa muncesc dupa 17:30, in weekend si as vrea sa fie alt timp, tot al meu, cel personal.

De fapt timpul este si noi ii dam numele de timp de lucru, pt ca facem treburi de lucru, timp personal, pt ca facem treburi personale, timp de odihna pentru ca atunci ne odihnim, Chrismas Time pentru ca e de Craciun si facem lucruri de Craciun. Eh, si aici, de Craciun, facem constient, facem ce se stie, ce facem de placere, e timp bun de Craciun sau e timp de oboseala de Craciun?

Dar timp este mereu, deci cu totii avem timp. Ce punem in acest timp, da natura lui, dar si calitatea vietii noastre. Pun haos, simt haos, pun munca multa, simt multa munca.

Imi place foarte mult acest proiect 2024:

  • Am timp?
  • Pe ce cheltui timpul?
  • Ma iau in serios cat am nevoie?
  • Transmit ca e important la ce lucrez?
  • Spun destul Nu pentru mine?
  • Deci Am timp.

Marcela Filip – CEO & Fouder Data Training

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *