O noua etapă în creșterea Data Training

O noua etapa in cresterea Data Training, venita cu asumare si angajament. As putea face o metafora: de la adolescenta la maturitate.

Am pornit cu emotii cat carul sa semnez documentele ce urmeaza a fi depuse ca Data Training sa devina platitoare de TVA. Stiam de 2 luni ca octombrie va fi luna documentelor, iar din noiembrie se va intampla.

Am simtit sa expun povestea Data Training astazi, aici.

Eram la finalul anului 4 de facultate, cand domnul profesor Radu mi-a propus sa ma angajez la o firma de cursuri in Timisoara, urma vacanta de vara. Jobul era de secretara. Si am zis Da, vreau. Altfel plimbam puii de curca la tara in vara aceea si eu asta nu mai voiam. 😀 (acum as plimba din cand in cand niste pui)

M-am angajat in Infotim Training Center (firma de cursuri), in Timisoara, ca secretara. Nu mi-a placut jobul, il boceam zilnic. Dupa 7-8 luni, intamplarea face ca sefa mea sa imi propuna sa sustin un curs de Excel de la 7:30 dimineata pentru o companie. Niciun trainer din firma nu venea sa tina curs de la ora aia, asa ca nenorocul meu a devenit sansa mea. Nu eram pregatita, stiam Excel cat sa predau a doua zi, nu sa raspund la intrebari, nu sa vin cu provocari. Dar l-am sustinut. imi amintesc ca invatam pana la 3:00 dimineata, iar la 6:00 trezirea sa plec la curs. Sefa mea de atunci ma suna in fircare dimineata, se temea ca nu ma trezesc sa ajung la curs. 😀 (ma temeam si eu)

Am inceput sa fiu trainer prin 2007, cu acest curs de la 7:30 la 9:00 dimineata. 

Apoi m-am mutat in Bucuresti, in 2008, am mers pe un job de analist, dar pasiunea mea de a fi trainer a ramas, m-a insotit mai departe. Asa ca mi-am gasit repede si colaborare cu alta firma de cursuri. Timp de 5-6 ani am fost colaborator pentru Absolute School, in timpul liber, seara si in weekend, in timp ce eram analist full time. Mi-am dorit sa migrez in IT si am migrat, desi eram destul de novice, m-am bagat, cu curaj, cu nestiinta, cu tot. Am devenit SQL Developer full time.

Data Training a aparut in 2015, a aparut sub un PFA si cu site-ul actual, sub experienta mea de 7 ani capatata pana atunci. Am sustinut cursuri in timpul liber, in timp de joburi full time. Gradul de epuizare era mare cu doua joburi, ambele multi ani.

In 2019 am capitulat, emotional, fizic, nu a mai mers. Atunci am decis sa ma pun pe picioare. Am plecat de pe un job din IT cu sabatic 3 luni, ca mai apoi sa fie si demisia. Atunci am decis ca eu vreau sa tin doar cursuri, cel putin sa incerc, pot, nu pot, vreau sa incerc. Nu stiu daca reusesc sa ma intretin din cursuri, voi vedea.

Primul an pe cont propriu a fost cu mine trainer, anteprenor pricajit, frecam pe jos sala de curs, faceam cafea, faceam oferte, scriam cursuri, alergam in parc la pranz. Mi-a iesit! 😀

In 2020, in august a aparat si Data Training oficial, un SRL frumos, cu nume frumos, cu traineri frumosi si cursuri reusite.

Atunci am decis ca ia nastere un SRL si tot ce vine cu acesta.

Astazi suntem 8 colegi, 7 traineri si o colega care ne ajuta pe zona administrativa. Astazi exisa un SRL care devine platitor de TVA, un nou angajament. Teoretic, eu iti platesc tie TVA-ul, tu imi platesti mie TVA-ul, dar facem treaba asta via un cont al statului. Ce simt eu despre acest lucru, este ca a aparut o noua etapa si ea este inspre maturizare, ca si cum de azi conduc masina si cu tocuri:)))

Povestea Data Training este una frumoasa, cu expertiza multa si cu un drum batatorit. Nu m-am grabit niciunde, iar negraba aceasta a devenit siguranta de care aveam nevoie.

Multumesc frumos intregului traseu avut cu toti oamenii cunoscuti in drumul meu!

*14 ani de cursuri inseamna pasiunea mea

Marcela

Data Training

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *