Workshop – „Sunt om tehnic si am emotii!”

„Sunt om tehnic si am emotii” este un proiect frumos, de suflet si uman.

Dincolo de toate chestiunile tehnice implantate in viata noastra, suntem oameni, rezonam cu lucruri sau nu, avem emotii si ne incetinesc dezvoltarea.

Imi doresc ca acest workshop sa devina util pentru latura noastra emotiva si „de acasa”, nu pt un nou progres tehnic.

Pe la mine au trecut multe ganduri si stari si unele au mai ramas, altele sunt gestionate, unele temporar, altele pentru totdeauna.

Altele mi-au dat curaj pentru acest proiect.

De unde ideea acestui workshop? De la multitudinea de emotii stranse in timp si negestionate la momentul potrivit si unele, negestionate deloc.

Mi-as dori sa vedem ca nu suntem singuri, ca ne regasim in aceeasi situatie cu duiumul si sa vedem ce mai spune lumea, ei cum reusesc?!

„Sunt om tehnic si am emotii” il vad sustinut in felul urmator:

  • 10 participanti cu diverse roluri: 3 manageri, 5 analisti, 1 moderator = executant (Data Training) si un observator (psiholog avizat)
  • implementam o cerinta de business primita de la manager, o sa lucram clasic, asa cum stim cel mai repede, o sa schimbam modul de lucru si implementam si altfel
  • (ne rezumam la primul workshop la cateva prelucrari in Excel si query-uri in SQL)
  • Consideram diverse scenarii: cerinta incompleta, revenire pe cerinta, teama de a intreba, teama de a nu gresi => rework => emotii negative
  • Si managerii sunt oameni si intre 2 sedinte isi fac jobul. Si sunt umani si cand uita.
  • Si analistii au curaj!
  • Vrem reactii de ambele parti, manageri si analisti, vrem input si un workshop colorat
  • Nu dorim la workshop colegi de la acelasi job, suntem liberi sa ne exprimam opinia fara teama si fara constrangeri

Avem cu noi un psiholog care ne va ajuta sa intelegem de unde provin emotiile, care e durata lor, de unde vine timpul lung al unei emotii. Oare ne cunoastem emotiile? Stim sa le punem in cuvinte? Cum ne dam seama care sunt (furie, dezgust, tristete…)? Ne ajuta observatorul nostru.

Imi doresc ca „Sunt om tehnic si am emotii!” sa se tina altfel, cu zarva, cu reactii, cu „of” si rasete multe, sa nu uitam din cand in cand sa mai radem si de noi. 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *