Povestea mea – Diana Dobre

Hai sa va povestesc cum am lăsat în urma 7 ani de turism și am decis sa devin Data Analyst. S-a întâmplat în 2020 – anul de foc. Nu neg, a fost un an de-a dreptul tragic la nivel mondial, dar la nivel personal eu am inflorit. Am descoperit ca ma pot redescoperi, atât mental cât și profesional. Știți vorba aia, dacă ți-e frica de lup nu intra în pădure? Nu e chiar asa, și lupii se pot îmblânzi. 🙂

Parcursul meu spre schimbare (sau spre pădure, sa păstrăm metafora) a început cu un curs de Data Analysis in Excel, un curs pe care Marcela l-a oferit gratuit celor în șomaj tehnic. La momentul respectiv obiectivul meu era doar sa învăț skill-uri noi. Eram în șomaj tehnic, aveam tot timpul din lume.

Mi s-a părut ușor și totul foarte logic și deja în mintea mea Marcela reușise sa planteze o sămânță de „ce-ar fi dacă?”.

Ce-ar fi dacă ma înscriu și la cursul de SQL beginners? Si am făcut-o. Și asa l-am cunoscut pe Andrei care a plantat și el o a doua sămânță de „hmm, oare chiar as putea sa fac o reconversie profesionala?”. Și m-am înscris și la următorul curs de SQL developers (un pic mai greu la momentul respectiv, recunosc, dar acum ma uit în urma și îmi dau seama ca totul devine ușor prin exercițiu). Și deja în mintea mea direcția era clara: reconversie spre IT.

Dupa 3 luni de cursuri am inceput sa aplic pentru posturi de Data Analyst. Puține câte se găseau în August 2020. Am avut in total cred ca vreo 20 de interviuri online, am trecut cu brio toate testele tehnice care mi-au fost date, am fost și descumpănita (când răspunsurile veneau după săptămâni, luni chiar), am fost și fericita când primeam răspuns pozitiv la teste, am fost și confuza când mi se explica fisa postului și nu avea legătură cu ce era postat pe Linkedin, am fost și trista când am avut o luna fără niciun răspuns de la recruiteri, dar în special am fost mandra tare când am primit o oferta exact asa cum mi-am dorit-o. Toate astea în decurs de 3 luni. 6 luni cu tot cu cursuri. În 6 luni am reușit conversia de la turism la IT. Incă mi se pare incredibil ca am reușit sa fac toate astea în 6 luni.

Acum lucrez ca Data Analyst la o companie cu profil financiar și azi marchez încheierea perioadei de 3 luni de proba, pe care am trecut-o cu brio. Iubesc adrenalina lucrului nou luat de zero, învăț ceva nou în fiecare zi și realizez ca Marcela și Andrei au construit o baza solida în mine. Nu le știu pe toate, dar le înțeleg și le învăț repede. Sunt la început, dar am făcut primul pas. Am întrat in pădure și in fiecare zi imblanzesc puțin câte putin lupul mare și fioros numit IT.

Mulțumesc Marcela și Andrei pentru tot! ❤️

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *