Cursurile pot fi arta, pot fi un restaurant cu stele Michelin!

Pot fi comparate cursurile cu un restaurant cu stele Michelin? 😀

Ieri am vazut o emisiune cu chef-i cu restaurante Michelin si fiecare venea acolo cu initiativa si curaj pentru a face altfel! Recunosc ca imi doresc o data in viata sa ajung intr-un restaurant de acest fel, mi se pare respectul suprem pentru client, sa fie totul pana in cele mai detaliate cotloane aranjat, potrivit, cu un aspect miraculos, arta.

M-am gandit instant la traininguri, la modul altfel de a le defini, de a avea curajul sa le expun, de a auzi clar si raspicat fiecare nevoie a participantilor si am gandit „Cursurile pot fi arta, pot fi un restaurant cu stele Michelin!”.

M-am gandit la ultimele sesiuni de Excel, cursul de Excel Expertise cu care am plecat la drum cu o forma si am ajuns cu el la final in alta forma, precum design-ul unei farfurii Michelin, am fost olimpici cu totii in Excel si am auzit „Mi-a placut extraordinar de mult cursul!”.

M-am gandit la cursul de SQL, cel de beginner-medium, cum pornim noi cu el agale, pas cu pas si cum ajungem sa putem aplica la joburi. Cumva vad acest curs ca un curs de gatit in echipa, cand fiecare pune ingrediente si la final ne asezam la masa si suntem incantati de farfuria noastra. Cred ca asta inseamna sa faci un curs practic, fara scripturi pregatite „de acasa”, sa le facem toti si, dupa primele 2-3 zile de curs, se intampla sa venim cu solutii diferite si asa o alegem impreuna pe cea mai buna.

Imi admir curajul meu de a face cursurile altfel, de a ma expune, iar ca mine suntem toti colegii Data Training. Nu de putine ori cursurile nu se termina in orele stabilite, poposim sa dezbatem si e tare placut cand farfuria era planuita cumva si ajunge sa fie si mai si.

Pentru mine cursurile inseamna pasiune pentru cifre, pentru date, iar triggerul de a exista Data Training este „imi doresc sa-i invat pe ceilalti asa cum mi-as fi dorit eu sa fiu invatata”, ca si cum as zice „Imi doresc propiul restaurant in care sa gatesc pentru ceilalti asa cum mi-ar fi placut mie sa mananc!”  si asa ajungem la stele Michelin, din pasiune. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *