fbpx

Workshop SQL Reporting – nivel mediu

Rolul workshopurilor de SQL Reporting este de a oferi participantilor fie exersare practica din zona de Reporting & Data Analysis, fie de a oferi spete noi, care nu sunt prezente in cursurile noastre de SQL Querying (cursul potrivit pentru Business). Puteti folosi workshopurile si pentru o pregatire inainte de un interviu tehnic, si, de ce nu, daca aveti intrebari de la job, este un loc potrivit pt ele.

Desfasurare: workshopurile se desfasoara online, utilizam Microsoft Teams. Transmitem materialele cu 1 zi inainte, iar instalarile cu 1 saptamana inainte de workshop.

Pretul: 400 ron + TVA/participant pentru 4 ore workshop.

SESIUNI PROGRAMATE:
• 25, 26 Iulie
15:00 - 17:00
F = sesiune in formare

Structura cursului

Tabele temporare si CTE – 2 ore

  • uneori nu putem extrage rapoarte din baze de date SQL dintr-un singur script, ceea ce inseamna ca trebuie sa extragem date partiale, sa le pastram o perioada de timp, sa le consolidam in raportul final

  • pentru spetele de genul mentionat mai sus vom utiliza fie tabele temporare, fie CTE

  • vom lua cateva spete de business – cerinte, le analizam impreuna, vom utiliza atat varianta de tabele temporare, cat si varianta de CTE

  • vom analiza performanta in ambele cazuri

Automatizare: Scripturile SQL pot fi executate in Power Query din Excel. In acest fel raportul este automat facut luna de luna direct in Excel.

Vom utiliza variabile in SQL pentru a determina perioade dinamice – 2 ore

  •  calcule de tipul: ultima luna incheiate calculata dinamic, luna de anul trecut simetrica ultimei luni incheiate, calcul semestru, trimestru dinamic etc
 Rapoartele solicitate sunt de tipul:

Sa se determine vanzarile la nivel de client sau la nivel de tara sau categorie produs. Ne dorim sa calculam si profitul si numarul de comenzi plasate si livrate – si cerintele pot continua.

Raportul sa fie pentru ultima luna incheiata. Sa se compare datele din ultima luna incheiata cu datele din luna simetrica din anul anterior. Sa se modifice raportul la nivel de trimestru sau semestru.

Automatizare: Scripturile SQL pot fi executate in Power Query din Excel. In acest fel raportul este automat facut luna de luna direct in Excel.

Urmatorul workshop va fin luna iunie si vom adresa spete de business rezolvate cu functii analitice.

Oferta de pret

Prețul cursului include suportul de curs și materialele didactice, prestația trainerului.

400 Ron + TVA/pers

(codul de voucher nu este obligatoriu, se aplica doar in anumite cazuri)